Mineriittikatto

Mineriittikaton eli varttikatteen pesu- ja pinnoitus

 

Useimmat alkuperäiskuntoiset mineriittikatot ovat tänä päivänä huollon tarpeessa.
Rapautunutta pintaa lukuunottamatta varttikate on usein sisältä mekaanisesti ehjässä kunnossa, jolloin pesu ja pinnoitus on erinomainen vaihtoehto katon perusteelliselle uusimiselle.

Mineriittikaton pesu ja pinnoitus palauttaa katon uudenveroiseksi antaen suojaa vuosiksi eteenpäin!

HUOM! Mineriittikaton sisältämän asbestin takia katon painepesu ja korjaus on ollut vuodesta 2015 luvanvaraista toimintaa. Oma ja yhteistyökumppaneidemme henkilöstö on käynyt asiaankuuluvat asbestityökoulutukset, ja yritysten työluvat ja laitteet ovat kunnossa.

Meiltä tilaamalla varmistutte siitä, että asbestityö tehdään turvallisesti ja hyväksytyin menetelmin.

 

Katon tarkistukset ja korjaukset

Ensimmäinen vaihe urakassa on katteen ja aluskatteen läpikäynti. Tarkastuksen yhteydessä havaitut puutteet, kuten haljenneet aluskatteet ja levyt korjataan käyttäen luotettavimpia materiaaleja ja menetelmiä . Vanhat ylös nousseet naulat vaihdetaan tarvittaessa uusiin ruuveihin.

 

Mineriittikaton pesu

Varttikatteen perusteellinen pesu vaatii riittävän tehokkaan, yleensä yli 500 bar:in pesurin. Yhtä tärkeää ammattimaisen laitteiston ja huolellisen pesun kanssa on ympäristön yhtä huolellinen suojaaminen – pesun aikana irtoava materiaali kerätään talteen käyttäen suodatinkankaita. Kerätty materiaali toimitetaan asianmukaisesti asbestijätteenkeräykseen. Pesun jälkeen katolle levitetään kasvustoa ehkäisevä sammalestoaine.

 

Mineriittikaton maalaus

Mineriittikaton maalaus alkaa levittämällä tartuntaa parantava pohjuste, Nowo Uni Primer.  Mineriittikatoille tarkoitettu NowoRub -maali ruiskutetaan katolle kahteen kertaan. Korkeapaineruiskulla asennettu pinnoite takaa tasaisen, kestävän lopputuloksen.

 

Heräsikö kysymyksiä? Katso Usein kysytyt kysymykset tai ota rohkeasti yhteyttä!