Tiilikatot

Miksi korjata? Tiilikatto – oikein huollettuna – on kestävä, tiivis ja hyvännäköinen kattomateriaali.

 

 

Sää ja kasvusto kuluttavat ajan myötä tiilen pintaa. Tehtaalla asennettu pinnoite haalistuu ja irtoaa ja itse tiili rapautuu huokoiseksi.

Huokoinen tiili imee itseensä kosteutta, mikä kiihdyttää pakkasrapautumista veden jäätyessä ja sulaessa. Se myös muodostaa suotuisan kasvualustan sammalille ja jäkälille, mitkä kiihdyttävät rapautumista entisestään.

Tiilikaton oikea-aikainen pesu ja pinnoitus palauttaa katon ulkonäön ja pinnan kestävyyden vähintään alkuperäiselle tasolle – monesti jopa alkuperäistä paremmaksi.

Pitämällä huolta katostasi pidät samalla huolta kaikesta, mitä katon alla on.

Säästä itsesi ja kiinteistösi kalliilta remontilta ja laita katto kuntoon nyt!

 

TIILIKATON PESU JA PINNOITUS VAIHEITTAIN

 

KATON KUNTOTARKASTUS JA TARVITTAVAT KORJAUKSET

Ennen katon pesua on tärkeää tarkastaa katon ja aluskatteen kunto.

Alkutarkastuksessa tarkastetaan mm. aluskate reikien varalta, läpivientien tiivistykset sekä rikkoutuneet tiilet ja tehdään tarvittavat korjaukset. Joskus katolta voi löytyä myös rakenteellisia puutteita – aluskate ei yllä seinälinjan yli, aluskatetta puuttuu, tai se on asennettu väärin. Mikäli suurempia puutteita löytyy, sovitaan niiden korjaamisesta yhdessä asiakkaan kanssa.

 Alkutarkastuksessa varmistetaan, että katto on pesunkestävässä kunnossa.

KATON PAINEPESU

Katto pestään tähän tarkoitukseen rakennetuilla alan tehokkaimmilla painepesureilla. Paine, vesimäärä ja käytettävät suuttimet valitaan kohteen mukaan, eikä pintojen vahingoittumista tarvitse pelätä.

Koska katto on juuri tarkastettu ja korjattu, voidaan pesu suorittaa mahdollisimman tehokkaasti ilman huolta vesivahingosta

Pesun yhteydessä puhdistetaan myös rännit. Katolta veden mukana tullut sammal ja lika huuhdellaan pois seiniltä ja pinnoilta.

Mitä ottaa huomioon ennen katon pesua? Katso FAQ -välilehdeltä.

SAMMALESTOKÄSITTELY

Pesun jälkeen katolle levitetään Nowoclean sammalenpoistoaine, joka hävittää sammalitiöt, sekä estää sammalen uusiutumista.

Nowoclean  toimii muuttamalla tiilen PH-arvoa sammalelle epäsuotuisaksi, joten istutuksesi ovat turvassa.

KATON PINNOITUS

Katon kuivuttua – säästä riippuen aikaisintaan seuraavana päivänä – on aika katon pintakäsittelylle. Katto pinnoitetaan joko tiilimaalilla tai käsitellään tiilisuoja-aineella (impregnointi, kyllästys).

Maalauksessa katto pinnoitetaan kahteen kertaan. Suuret alat maalataan korkeapaineruiskulla, rajaukset ja tiilten nokat käsin pensselillä tai telalla.

Maalina käytetään luotettavaksi ja kestäväksi todettuja NowoCoatin tiilikattomaaleja – sekä katon ulkonäkö että tiilten kesto kohenevat takuulla!

Läpivärjätylle tiilikatolle suosittelemme väritöntä tiilisuoja-ainekäsittelyä. Tiilisuoja – NowoCoat NowoDry – toimii kyllästäen tiilen. Käsittely pitää tiilen kuivana ja puhtaana estäen rapautumista ja likaantumista. Mikäli tiilikattosi näyttää hyvältä jo pelkän pesun jälkeen, on tämä varteenotettava vaihtoehto!

HUOLTOSOPIMUS - ERIKSEEN SOVITTAESSA

Vuosittaisella huoltosopimuksella varmistat, että kattosi myös pysyy huippukunnossa! Vuosittainen tai tarpeen mukaan tilattava huoltokäynti sisältää katon puhdistuksen irtoroskasta lehtipuhaltimella, katon kunnon ja aluskatteen tarkistuksen, rikkoutuneiden tiilten vaihdon sekä tarvittaessa sammalestokäsittelyn.

Hinta 250€ / omakotitalous, taloyhtiöille 0,50€ / m2.

Heräsikö kysymyksiä? Katso Usein kysytyt kysymykset tai ota rohkeasti yhteyttä!